-->

Natuurpunt De Bron vzw

Natuurpunt De Bron vzw is een regionale koepelvereniging van natuur- en milieuverenigingen, actief tussen IJzer en Leie in West-Vlaanderen. De vereniging is opgericht in 1989 als het toenmalige Natuurfonds Westland vzw, maar onderging een naamwijziging in 2006 (De Bron) en nog eens in 2011 (Natuurpunt De Bron). Met deze laatste wijziging werd de vereniging een echte regionale vereniging binnen Natuurpunt in Vlaanderen.

Natuurpunt De Bron is erkend door het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie als regionale natuur- en milieuvereniging. Vanuit Natuurpunt krijgt de vereniging de taak de regionale Natuurpunt werking in te vullen. Dit vertaalt zich in een nauwe samenwerking met de Natuurpunt-afdelingen. Daarnaast is het uitwerken en ondersteunen van nationale campagnes op regionaal of lokaal niveau een belangrijk actiepunt. Natuurpunt De Bron vzw werkt hiervoor nauw samen met De Bond Beter Leefmilieu, de West-Vlaamse Milieufederatie en tal van andere verenigingen en organisaties. Ook kent Natuurpunt De Bron een nauwe samenwerking met de lokale VELT- en JNM-afdelingen en de Stichting Marguerite Yourcenar. 

Natuurpunt De Bron overkoepelt momenteel acht verenigingen en telt negen werkgroepen, maar kent eveneens een eigen regionale werking. Haar werking strekt zich uit over twaalf gemeenten: Alveringem, Diksmuide, Heuvelland, Houthulst, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Lo-Reninge, Mesen, Poperinge, Vleteren, Wervik en Zonnebeke. Natuurpunt De Bron heeft ook een nauwe grensoverschrijdende samenwerking met de natuurverenigingen in Komen/Waasten.

Meer lezen: www.debron.be